Joventuts Musicals recrea la darrera etapa de la vida del compositor tortosí Felip Pedrell amb Les Cartes de Pedrell  

L’espectacle s’emmarca en l’Any Pedrell i inclou dues estrenes absolutes i dues reestrenes de Pedrell, obres recuperades i transcrites per a l’ocasió

Joventuts Musicals de Tortosa ha presentat aquest matí l’espectacle ‘Les Cartes de Pedrell’ per al proper dissabte 24 de setembre a les 20h, produït en motiu de la celebració de l’Any Pedrell, que impulsa l’Ajuntament de Tortosa. Aquest espectacle recrea la darrera etapa de la vida de Pedrell, a través de la correspondència que mantenia amb altres músics i personalitats rellevants dintre del panorama sociocultural de l’època. Pedrell, interpretat per l’actor tortosí Joan Camps, reviurà i ens explicarà vivències i anècdotes, donant a conèixer algunes de les músiques orquestrals que va compondre. Per fer possible l’espectacle s’ha comptat amb la col·laboració i implicació de l’Ajuntament de Tortosa i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. L’espectacle serà un dels més rellevants de l’Any Pedrell, ja que es presenten dues estrenes absolutes i dues reestrenes del compositor tortosí. Es tracta d’obres recuperades i transcrites per a l’ocasió, que Joventuts Musicals de Tortosa farà públiques i estaran a disposició de tothom qui les vulgui interpretar.

Jordi Bonilla dirigirà l’Orquestra de Cambra de Tortosa (OCTO) i ha estat l’encarregat de dur a terme la recuperació i arranjament de les partitures, transcrites per a l’ocasió. La recerca de les cartes de Pedrell ha anat a càrrec d’Albert Curto i David Matheu. A més, hi participaran cors de Tortosa i la soprano Cecília Aymí. La direcció escènica i el guió ha anat a càrrec de la directora de l’Escola de Teatre, Marga Julià. L’entrada al concert és gratuïta, però cal reservar el seient a través del web del Teatre Auditori Felip Pedrell. Un espectacle que també dedicarà un espai a commemorar els 50 anys de Joventuts Musicals de Tortosa.

La presidenta de Joventuts Musicals de Tortosa, Elisa Huguet ha reivindicat que “com a músics, artistes i ciutadans compromesos amb el territori no podem deixar de treballar per tal de contribuir a situar Pedrell en el lloc que li pertoca, aprofitant que l’Ajuntament de Tortosa celebra l’Any Pedrell, en commemoració del centenari de la seva mort, i fer difusió i projecció de la seva preciosíssima obra”. El director de la OCTO, Jordi Bonilla, ha apuntat que “la tasca de transcripció ha estat dura i laboriosa, des del mes de març hem introduït i digitalitzat nota a nota, però el resultat ho val, hi haurà una plantilla orquestral amb 26 músics, amb instruments corda, vent, percussió i una arpa”.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé ha posat en valor l’aposta del govern per difondre la figura del tortosí Felip Pedrell i ha destacat la transversalitat d’aquest espectacle. “Convido tothom a poder venir a un espectacle d’alt nivell, amb molta feina feta i que contribuirà a donar a conèixer obres inèdites de Pedrell”, ha dit l’alcaldessa. Per la seua part, la directora dels serveis territorials de Cultura, Victòria Almuni ha explicat que “el departament hem volgut apostar per aquest concert, que serà un dels més rellevants de l’any Pedrell”. El regidor de Cultura tortosí, Enric Roig, ha manifestat “la bona sintonia i col·laboració entre les entitats i particulars de Tortosa i l’Ebre per posar en valor la figura de Pedrell”.

Properament Joventuts Musicals presentarà el 2n cicle de concerts d’aquest any 2022, carregat d’activitat. Des de l’entitat conviden la ciutadania a fer-se’n socis a través del web. Els socis gaudeixen d’entrada gratuïta a tots els concerts.

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *