Joventuts Musicals organitza noves propostes musicals per a Tortosa durant el 2024

Joventuts Musicals de Tortosa ha presentat aquest matí el 1r cicle de concerts d’aquest any 2024, que tindrà lloc, com és habitual, de gener a juny. La presidenta de Joventuts Musicals de Tortosa, Elisa Huguet, ha explicat que “Es tracta d’un total de 6 concerts que, com ja és habitual, segueixen la línia de visualitzar el talent del territori, combinant-ho amb propostes d’artistes consolidats de projecció internacional i que també busquen tenir oportunitat d’actuar a les Terres de l’Ebre”.

Entre els concerts presentats, hi ha un teatre familiar, per al públic més petit, un concert de jazz i un concert de música antiga, ubicats tots ells en diferents espais de la ciutat que aposten per apropar-nos artistes nascuts al territori amb projecció internacional”, ha afegit la presidenta, tot posant en valor que la passada temporada ja es van exhaurir les entrades de la majoria dels concerts programats.

El cicle s’iniciarà el dissabte 27 de gener, a les 20h a l’Aula Didàctica del Museu de Tortosa, amb el concert de Joan Martí Frasquier, saxo baríton, que ens oferirà una mostra titulada ‘Els meus clàssics: J. S. Bach i Adolf Ventas’. El Teatre Auditori Felip Pedrell acollirà dos concerts, el primer diumenge 3 de març, a les 19h, on actuarà el Metropolitan Union Barbershop Quartet i el diumenge 14 d’Abril a les 12h serà el torn de Pep Gol, qui protagonitzarà el concert familiar ‘La màquina del so’.

Al maig hi haurà dos concerts, el primer d’Òscar Antolí, amb la proposta ‘Invita’, el dissabte 4 a les 20h a l’Absis de la Catedral i el segon el dissabte 18 a les 20h, al Museu de Tortosa hi actuarà Èlia Bastida Trio, amb Chamorro al contrabaix. Una proposta gratuïta que coincideix amb la celebració de la Nit dels Museus. El dissabte 15 de juny a les 19h es posarà punt i final al cicle amb la proposta ‘Clàssica i antiga. Del silenci a l’emoció’ de Miguel Bonal a la Capella de la Santa Cinta, a la Catedral de Tortosa.

A més, Joventuts Musicals de Tortosa també col·laborarà amb l’espectacle ‘Cavernus’ d’Hemiòlia, a la sala d’actes del Casal Tortosí, el proper dissabte 24 de febrer a les 20.30h.

Huguet ha aprofitat l’ocasió per posar en valor “la importància que té per a Tortosa tenir una secció local de Joventuts Musicals”, fent una crida a les administracions a seguir treballant i a destinar els recursos necessaris per a que la programació de música clàssica i de qualitat no s’aturi. “Gràcies a Joventuts Musicals, Tortosa forma part d’una xarxa cultural d’abast nacional, estatal i internacional que aposta per la cultura com a factor de riquesa i desenvolupament”, ha destacat la presidenta, qui ha aprofitat l’ocasió per convidar la ciutadania a adherir-se de Joventuts Musicals de Tortosa i sumar-se així als més de 200 socis que conformen l’entitat.

Per la seua part, la regidora de Cultura, Mar Lleixà, ha agraït la iniciativa de Joventuts Musicals, “una entitat sense ànim de lucre amb una trajectòria de més de 50 anys oferint-nos cultura a la ciutat, mostrant talent al públic tortosí i ebrenc”. Lleixà ha manifestat que “Des de l’Ajuntament sumem sinèrgies amb Joventuts perquè la cultura sigui també una eina que ens permeti fer de Tortosa la capital cultural de les Terres de l’Ebre”. La regidora també ha animat la ciutadania a assistir a este cicle de concerts, així com a la resta d’espectacles programats des de l’Ajuntament.

Les entrades es poden adquirir a la web del Teatre Auditori Felip Pedrell (www.teatreauditoritortosa.cat) i tenen un cost de 8€ (5€ per menors de 12 anys). Els socis de Joventuts Musicals de Tortosa gaudiran d’entrada gratuïta a tots els concerts.

Tortosa – Terres de l’Ebre, 10 de gener de 2024

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *