Joventuts Musicals presenta quatre nous concerts de música clàssica a Tortosa

El 2n cicle de concerts segueix potenciant artistes del territori com la mezzosoprano Anna Brull i el ballarí Roberto Olivan

Joventuts Musicals de Tortosa ha presentat aquest matí el 2n cicle de concerts d’aquest 2023, que tindrà lloc de setembre a desembre. Una nova edició que inclou quatre propostes musicals de qualitat que se sumen a les ja dutes a terme durant els primers mesos de l’any. Així, Joventuts Musicals de Tortosa es consolida com una de les entitats culturals referents a la ciutat, amb una oferta constant i diversa de música clàssica.

La presidenta de Joventuts Musicals, Elisa Huguet, ha agraït novament el suport de l’Ajuntament de Tortosa i la seua predisposició i ha explicat que segueixen centrats a donar oportunitat d’escenari i projectar el treball i el talent dels músics de les Terres de l’Ebre. “Recollim les diferents propostes que ens fan arribar i intentem programar-les”, ha explicat Huguet, qui ha recordat que “els darrers anys hem estat capaços de programar diferents concerts amb músics emergents però també amb referents del territori a nivell nacional i internacional”.

El 2n cicle de concerts s’iniciarà amb Camerata XXI, l’orquestra de corda de l’Auditori Pau Casals del Vendrell i que actualment combina temporada estable amb el Teatre Bartrina de Reus. Coincidint amb el Dia Mundial del Turisme, el concert serà gratuït i tindrà lloc el 23 de setembre a es 20h, als Jardins del Príncep.

El 14 d’octubre a les 18.30h, al Museu de Tortosa tindrà lloc una proposta diferent, un espectacle anomenat ‘Estudi sobre l’art de saber esperar’ que ens oferiran els músics Ramon Humet i Sílvia Vidal amb la participació del ballarí Roberto Olivan. Una proposta escènica amb paisatges sonors del gong, shakuhachi, bols de quars i altres instruments ressonants. Es tracta doncs, d’un format continu en forma de meditació sonora que propicia la unió del so, del silenci de l’espai i del moviment.

Al novembre es durà a terme el concert que posarà punt  final a la celebració dels 50 anys de Joventuts Musicals de Tortosa. Serà el dia 12 a les 19h, al Teatre Auditori Felip Pedrell, on podrem sentir a la mezzosoprano Anna

Brull en recital, acompanyada del pianista Josep Buforn. Es tracta d’una oportunitat per a poder escoltar a la cantant de l’Ampolla, que actualment resideix a Àustria, on treballa com a Mezzosoprano solista al Teatre de l’Òpera de Graz. A més, sota el títol ‘Felip Pedrell, mestre de mestres’, Brull oferirà un repertori clàssic que incorpora obres del mestre compositor tortosí Felip Pedrell.

I per posar punt i final al cicle, el 17 de desembre a les 19h, a la capella del Centre Sant Enric d’Ossó, a Jesús actuarà l’orquestra de corda Acordes, dirigida pel director David Martínez. Una orquestra formada per 25 músics de diferents edats amb finalitat pedagògica que oferiran un concert que presentarà una versió de les 4 estacions de Vivaldi. 

La regidora de Cultura, Mar Lleixà, ha agraït la tasca de Joventuts Musicals i ha ressaltat l’alt interès musical dels concerts, així com el fet que es duguin a terme en espais alternatius. Per la seua part, l’alcalde Jordi Jordan també ha felicitat l’associació pel seu treball i ha manifestat que des de l’Ajuntament es seguirà donant suport i recolzant a l’associació cultural.

Les entrades es podran adquirir a la web del Teatre Auditori Felip Pedrell (www.teatreauditoritortosa.cat). Els socis de Joventuts Musicals de Tortosa gaudiran d’entrada gratuïta a tots els concerts.

Tortosa – Terres de l’Ebre, 11 de juliol de 2023

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *