El primer concurs de música Felip Pedrell apropa la música del compositor tortosí als joves del territori

Joventuts Musicals de Tortosa clou la temporada 2022 amb un concert del Duo Scudeller-Esquinas

El primer concurs de música Felip Pedrell, coorganitzat per l’Ajuntament de Tortosa i Joventuts Musicals de Tortosa, ha tingut lloc aquest dissabte al Teatre Auditori Felip Pedrell. Amb una quinzena de participants el concurs va contribuir a apropar la música del compositor tortosí als joves del territori. Un concurs amb 2 modalitats: Piano i Cant i un total de 5 categories, per a joves d’entre 12 a 21 anys. El jurat estava format pels membres del Trio Pedrell, que van destacar la qualitat i treball de tots els participants.

La presidenta de Joventuts Musicals de Tortosa, Elisa Huguet, es va mostrar molt satisfeta del resultat del primer concurs, explicant que «en aquest any Pedrell s’ha posat en valor la figura d’aquest compositor tortosí en moltes vessants i àmbients, però crèiem que era necessari també apropar la seua obra a la gent més jove, i aquest concurs és la base per aconseguir-ho». «En properes edicions tenim la voluntat i compromís de poder incorporar el concurs en el marc del Festival Felip Pedrell, de caràcter biennal», ha afegit la presidenta.

QPer la seua part, el regidor de Cultura, Ximo Martorell, ha agraït la tasca que duu a terme l’entitat cultural al llarg de l’any i ha destacat la voluntat del consistori tortosí perquè el concurs de Música Felip Pedrell tinga continuïtat. «La nostra voluntat és la de seguir difonent l’obra del compositor tortosí més il·lustre, i aquest concurs n’és una fantàstica oportunitat per arribar als més joves», ha apuntat Martorell.

En la fase única de Piano les guanyadores van ser Clàudia Adell (categoria A), Si Yu Lu Huang (Categoria B) i Sílvia Carles (Categoria C). Pel que fa a la modalitat de Cant van esdevenir guanyadores Berta Margalef (Categoria A) i Núria Esquinas (Categoria B). Els premis són xecs per bescanviar en material musical i partitures a un establiment del territori. A més tots els participants van rebre obsequis relacionats amb Pedrell gràcies a la col·laboració de MundoLuz, Ebretech Consulting, Accent Ensemble i Taller d’imatgeria popular Calaix del Sastre.

Un cop entregats els premis, va tenir lloc l’últim concert de la temporada de Joventuts Musicals, que enguany ha comptat 11 propostes musicals de tipologia diversa, a càrrec del Duo Scudeller – Esquinas, que entre les diferents propostes musicals, també van oferir una obra del mestre Pedrell. Properament Joventuts Musicals de Tortosa donarà a conèixer la temporada 2023, que un any més vindrà carregada de música clàssica en tots els seus formats i contribuirà a la projecció del talent de les nostres terres.

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *