Joventuts Musicals fa públiques les partitures interpretades durant l’espectacle ‘Cartes de Pedrell’

Les obres del compositor tortosí han estat recuperades per Jordi Bonilla i es poden descarregar gratuïtament a través del web imslp.org

Joventuts Musicals de Tortosa ha fet públiques totes les partitures recuperades i transcrites que es van presentar ara fa una any dins l’espectacle ‘Cartes de Pedrell’. Un espectacle que l’entitat cultural va produir i estrenar a Tortosa gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament i del Departament de Cultura.

Entre les obres publicades es troben reestrenes com la ‘Zambra Moresca’, el Preludi de l’òpera ‘L’últim abenzerraggio’, la ‘Dansa d’espectres’ del  Festival Líric El Compte Arnau; el ‘Lament’, de l’òpera La Celestina (estrena absoluta a Catalunya), i el Preludi de l’Òpera ‘Cleopatra’, del Compte Arnau (estrena mundial).

La presidenta de Joventuts Musicals de Tortosa, Elisa Huguet, s’ha mostrat molt satisfeta de poder donar esta notícia, i és que no sempre les partitures recuperades i interpretades es comparteixen públicament per a que es coneguin i es puguin interpretar. Huguet s’ha mostrat esperançada perquè, tot i que no s’ha comptat amb el suport necessari per exportar l’espectacle, gràcies a la publicació de les obres, ben aviat es pugui tornar a sentir totes aquestes partitures del mestre tortosí Felip Pedrell.

El propi Pedrell havia manifestat la voluntat que les seves obres fossin difoses,  escoltades pel món, ha recordat la presidenta, qui ha lamentat que “l’obra de Pedrell no ha brillat amb la intensitat que li pertocava”. En aquesta línia la presidenta ha posat de relleu el compromís de Joventuts Musicals de Tortosa amb la difusió de l’obra de Pedrell i ha recordat que el proper 12 de novembre l’entitat ha programat un concert de la mezzosoprano Anna Brull, qui interpretarà diferents obres de Felip Pedrell. A més, Joventuts Musicals de Tortosa ja treballa en la 2a edició del Concurs de Música Felip Pedrell, previst per al 2024, amb caràcter biennal.

El músic tortosí Jordi Bonilla va ser el responsable i autor de tota aquesta recuperació de les partitures. Bonilla ha manifestat l’orgull i responsabilitat de poder col·laborar en aquesta acció que per ell representa “un pas més per a situar al compositor al lloc que li pertoca”. I és que per tot el que va crear Felip Pedrell ha estat un dels compositors més influents a Catalunya, Espanya i Europa.

L’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan i la directora dels Serveis Territorials a les Terres de l’Ebre del Departament de Cultura, Victòria Almuni, han acompanyat l’entitat durant la presentació, i ambdós han reiterat el seu suport a Joventuts Musicals de Tortosa per continuar en la recuperació i difusió de l’obra del músic Felip Pedrell. “Si bé Pedrell és reconegut entre els acadèmics, cal també apostar per la projecció de la seua música arreu del nostre territori”, ha apuntat Almuni, mentre que l’alcalde ha destacat “la importància d’internacionalitzar la figura del compositor tortosí”.

Les partitures estan publicades al web imslp.org, llibreria mundial on es poden trobar tota classe de partitures lliures de drets. Bonilla ha explicat que s’han penjat més d’un centenar de documents, corresponents a aquestes cinc obres de Pedrell. L’espectacle Cartes de Pedrell va ser enregistrat íntegrament i es pot recuperar al canal de Youtube de Joventuts Musicals de Tortosa.

Tortosa – Terres de l’Ebre, 12 de setembre de 2023

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *