Joventuts Musicals de Tortosa presenta el segon cicle de concerts, amb nous espais i més presència d’artistes del territori   

L’espectacle ‘Les Cartes de Pedrell’, produït en motiu del centenari de la mort de Felip Pedrell, donarà inici al cicle el proper dissabte 24

Joventuts Musicals de Tortosa ha presentat aquest matí el 2n cicle de concerts per a la temporada 2022. Una aposta que dona continuïtat al treball dut a terme durant les darreres temporades per l’entitat, juntament amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tortosa. Des de Joventuts Musicals han convidat la ciutadania a fer-se’n socis a través del web, i és que els socis gaudeixen d’entrada gratuïta a tots els concerts que s’oferten.

L’espectacle ‘Les Cartes de Pedrell’, produït conjuntament amb l’Ajuntament de Tortosa i el departament de Cultura de la Generalitat, obrirà el cicle de concerts el proper dissabte 24 de setembre a les 20h, recreant la darrera etapa de la seua vida, a través de la correspondència. L’espectacle serà un dels més rellevants de l’Any Pedrell, amb obres recuperades i transcrites per a l’ocasió, que Joventuts Musicals de Tortosa farà públiques i estaran a disposició de tothom qui les vulgui interpretar.

El dissabte 8 d’octubre a les 18.30h, en el marc de les Jornades Europees del Patrimoni, es podrà gaudir, al Museu de Tortosa, del concert ‘Els colors de les canyes’, a càrrec del Trio de Canyes OJC, amb Encarna Monzó a l’oboè, Mateu Ferré al clarinet i Ramon Aragall al fagot. Es tracta d’una formació on es poden escoltar tres dels instruments més representatius de la secció de vent de l’Orquestra Simfònica.

Al novembre hi haurà dos concerts, el primer serà un espectacle familiar al Teatre Auditori Felip Pedrell el dissabte 5 de novembre a les 18h. Carlos Bianchini i Companyia portaran a l’escenari ‘Piano Clown’, un espectacle familiar emmarcat dintre la xarxa de Joventuts Musicals de Catalunya. El 12 de novembre a les 20h serà el torn de ‘LIV Quartet’ un quartet de clarinets que també tocaran el requint, el corno de basset i el clarinet baix. Un quartet de noies joves format per Naama Caspo-Goldstein, Lucía Cristóbal i les ebrenques Laia Haro i Júlia Solà que donarà a conèixer el repertori original de quartet de clarinets i també l’associarà als quartets de corda. Un concert que es gaudirà en un nou indret, l’espai museístic Cota 0, fent coincidir la música clàssica amb més de 1.500 anys d’història i de patrimoni tortosí.

El dissabte 10 de desembre es durà a terme el 1r concurs de música Felip Pedrell, a l’auditori. Un concurs organitzat conjuntament amb l’Ajuntament de Tortosa i que pretén posar en valor el llegat del compositor tortosí. Per cloure el concurs, a les 20h, el Duo Scudeller-Esquinas, format per la violinista Elisa Scudeller i el pianista tortosí Miquel Esquinas, presentaran un programa clàssic amb obres de C. Franck, Ravel i Felip Pedrell.

La presidenta de Joventuts Musicals de Tortosa, Elisa Huguet ha reivindicat que “es tracta d’un cicle de concerts dinàmic i divers: espectacles, concursos, teatre musical, concerts clàssics… que si sumem als concerts de la primera temporada, amb jazz, espectacles audiovisuals i un concert solidari, consoliden una programació anual molt complerta”. En aquesta línia Huguet també ha detallat que des de Joventuts Musicals es potencia el talent d’artistes del territori, amb tres concerts que incorporen artistes de les Terres de l’Ebre.

El regidor de Cultura, Enric Roig, ha posat en valor l’aposta del govern per fomentar la cultura i, en especial durant l’Any Pedrell, la figura del compositor tortosí Felip Pedrell. Roig ha defensat “seguir treballant conjuntament amb Joventuts Musicals per oferir una programació cultural més complerta i transversal a la ciutat”.

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *