‘Les Cartes de Pedrell’ captiva el públic de Tortosa amb un espectacle exclusiu d’obres de Felip Pedrell  

Joventuts Musicals de Tortosa buscarà complicitats per poder exportar l’espectacle a la capital de Catalunya i fer més visible l’obra de Felip Pedrell

Joventuts Musicals de Tortosa ha estrenat aquest passat dissabte l’espectacle audiovisual, teatral i musical ‘Les Cartes de Pedrell’ en un Teatre Auditori Felip Pedrell ple de gom a gom. Un concert organitzat conjuntament amb l’Ajuntament de Tortosa i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, en el marc de l’Any Pedrell.

L’espectacle ha recreat la darrera etapa de la vida de Pedrell, a través de la correspondència que mantenia amb altres músics i personalitats rellevants dintre del panorama sociocultural de l’època. Pedrell, interpretat per l’actor tortosí Joan Camps, ha reviscut i ha explicat diferents vivències i anècdotes, donant a conèixer algunes de les músiques orquestrals que va compondre. Durant el concert s’han pogut sentir fragments de l’òpera ‘Els Pirineus’, la reestrena del Preludi de l’òpera ‘L’ultimo abenzerraggio’ i del Lament de l’òpera ‘La Celestina’, així com l’estrena absoluta del Preludi de l’òpera ‘Cleopatra’, entre d’altres. La selecció de cartes ha permès escoltar les paraules que Enric Camó, Enrique Granados, Joan Maragall, Manuel de Falla i Joan Moreira van dirigir al compositor tortosí.

Jordi Bonilla ha dut a terme la recuperació i arranjament de les partitures i ha estat l’encarregat de dirigir l’Orquestra de Cambra de Tortosa (OCTO). La recerca de les cartes de Pedrell ha anat a càrrec d’Albert Curto i David Matheu. La direcció escènica i el guió ha anat a càrrec de la directora de l’Escola de Teatre, Marga Julià. També hi ha participat la soprano Cecília Aymí i la ballarina i coreògrafa Marta Viladrich

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha destacat l’aposta del consistori tortosí per posar en valor el llegat de Felip Pedrell, un dels tortosins més il·lustres. “Amb ‘Les Cartes de Pedrell’ hem pogut recordar l’última etapa de la seua vida, en un espectacle multidisciplinari que inclou estrenes absolutes i reestrenes”, ha dit l’alcaldessa. Per la seua part, la directora dels serveis territorials de Cultura, Victòria Almuni, ha explicat que tot i que el govern no n’ha declarat la commemoració oficial, “en breu es posarà en marxa una pàgina web que reunirà totes les activitats que s’han dut a terme”. La presidenta de Joventuts Musicals de Tortosa, Elisa Huguet, ha agraït el suport de l’Ajuntament de Tortosa i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i ha posat en valor que “aquest espectacle pretén fer justícia a la falta de difusió del treball del compositor en un passat”.

L’espectacle ha estat un dels més rellevants de l’Any Pedrell, amb obres recuperades i transcrites per a l’ocasió. Ara, el proper repte que s’ha marcat l’entitat és poder exportar aquesta producció a la capital de Catalunya, per seguir fent visible l’obra de Felip Pedrell arreu del país. D’altra banda, Joventuts Musicals de Tortosa també farà públiques les partitures del concert, posant-les a disposició de tothom qui les vulgui interpretar.

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *