Cicle de concerts hivern-primavera 2022

Joventuts Musicals de Tortosa programa sis concerts de clàssica amb protagonisme de músics locals

gener a juny d’enguany. Una proposta que inclou fins a sis propostes musicals de qualitat que s’oferiran en diferents espais a la ciutat de Tortosa, i que complementaran l’oferta musical i cultural al territori. La presidenta de Joventuts Musicals, Elisa Huguet, ha explicat que aquest no serà l’únic cicle de concerts i és que durant aquest 2022 l’entitat també ha previst més música de setembre a desembre.

El proper 5 de febrer s’iniciarà amb ‘Dues Sonates amb un motiu romàntic’, una actuació a càrrec del violoncel·lista tortosí Joan Rochet i de la pianista Kanami Ito, al Teatre Auditori Felip Pedrell. També al febrer, el dia 26, la cantant i pianista Lucia Fumeiro, acompanyada del Trio Jazz oferirà ‘Universo Formal’ a l’Aula Didàctica del Museu de Tortosa.

Al mes de març, el dia 26, serà el torn de l’espectacle ‘Layla, un viatge a l’esperança’, que mescla música clàssica amb audiovisual, a càrrec dels músics tortosins Jordi Bonilla i Paula Martí. Un concert que s’emmarca en la voluntat de l’entitat d’establir sinèrgies amb l’Ajuntament de Tortosa pel que fa a la programació estable. D’aquesta manera, l’ajuntament assumeix el cost del concert i l’entitat se n’ocupa de la logística de l’esdeveniment.

El 23 d’abril, diada de St. Jordi, tornarà el pianista tortosí Toni Costa oferirà una concert d’alt nivell a la Sala Arts, ‘Sefarad al Piano’, en una mostra més de l’entitat per tal de portar la música clàssica arreu de la ciutat. El 14 de maig serà el torn de l’orquestra Händel de Vila-seca, qui sota el títol ‘Tresors Amagats’ interpretarà algunes de les millors propostes musicals per orquestra.

Per finalitzar el cicle de concerts, Joventuts Musicals ha organitzat també un concert solidari en benefici del Banc dels Aliments. En aquest cas, seran els mateixos membres de la junta de l’entitat qui, de manera desinteressada, posaran la seua música en un esdeveniment que pretén recollir fons per la lluita contra la fam. Aquest concert, que es durà a terme el 12 de juny i que properament es donarà a conèixer tota la informació, es celebrarà a l’Absis de la Catedral.

«La col·laboració amb l’Ajuntament de Tortosa fa possible ampliar l’oferta cultural a la ciutat ampliant les propostes musicals«

Elisa Huguet, presidenta

Huguet ha detallat que des de Joventuts Musicals de Tortosa es treballa “amb l’objectiu ferm d’aconseguir un públic avesat als concerts de música clàssica, i amb el treball també centrat d’ampliar el nombre de socis de l’associació”. La presidenta també ha manifestat que Joventuts Musicals de Tortosa participarà en la celebració de l’Any Pedrell amb una proposta de readaptació d’obres d’aquest important compositor tortosí, i també dels seus deixebles. Un concert, per això, que es durà a terme després de l’estiu.

Per la seva part, el Regidor de Cultura, Enric Roig, s’ha mostrat molt satisfet d’aquesta estreta col·laboració que ha descrit com a “molt profitosa per la ciutat” I és que segons el regidor, “l’Ajuntament de Tortosa no només ha de ser un programador directe d’esdeveniments culturals, sinó que ha de col·laborar perquè les entitats de la ciutat puguin portar a terme les seues programacions i així complementar l’oferta”.

Des de l’entitat recorden que tots aquells qui ho desitgin poden fer-se socis a través del web www.joventutsmusicalstortosa.cat o a la sortida dels concerts. Els socis gaudeixen d’entrada gratuïta als concerts que organitza l’entitat.

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *