Joventuts Musicals programa sis nous concerts de música clàssica a diferents indrets de Tortosa

Joventuts Musicals i l’Ajuntament de Tortosa refermen l’aposta per introduir propostes locals i donar veu a artistes del territori

Joventuts Musicals de Tortosa ha presentat aquest matí el 1r cicle de concerts d’aquest 2023, que tindrà lloc de gener a juny. Una nova edició que inclou sis propostes musicals de qualitat que es podran gaudir en diferents indrets de Tortosa.

La presidenta de Joventuts Musicals, Elisa Huguet, ha agraït a l’Ajuntament de Tortosa la seua predisposició i voluntat per tal de “poder programar música clàssica de forma conjunta, sumant sinèrgies i treballant junts per oferir una cartellera més complerta no només per a la ciutat sinó per a tot el territori”. En aquesta línia Huguet ha destacat “l’aposta perquè el jovent pugui gaudir de la música clàssica en directe amb una programació estable, perquè des de ben menuts tinguin l’oportunitat d’assistir a aquests concerts i fomentar-ne així el seu interès”.

El cicle de concerts s’iniciarà amb ‘Vugia Collaborative #2’, aquest dissabte 21 de gener a les 20h al Teatre Auditori Felip Pedrell. Es tracta d’una proposta de l’artista d’Ulldecona Laura Guarch, improvisarà amb la seva veu i textures sonores en interacció amb el baterista de Tivenys Marc Pinyol i el duo de visualistes Mute8 format per Albert Roura i Andreu Castells, que respondran en directe a la música amb un espectacle audiovisual. Un espectacle que també farà parada a Manchester, Leeds, Reykjavik, Maó i Zurich.

El 25 de febrer a les 20h, al Museu de Tortosa, serà el torn del quintet de metall DeVanda Brass, que ens portarà a l’escenari ‘Metal·lurgia’, una proposta de concert familiar, amb música de tots els formats, pedagògica i humorística. A més, el grup està format per musics del Montsià i del Baix Maestrat.

A l’abril hi haurà dos propostes, la primera el dia 1 a les 20h, al Teatre Auditori Felip Pedrell, on es podrà gaudir de ‘Moments Musicals’, una proposta del compositor ampostí Tomàs Simon, acompanyat per Lluís Ràfales al piano. Es tracta d’un concert especial, on Simon anirà desgranant la seua obra, que es basa en propostes formades per melodies simples però molt interessants.

La vespra de Sant Jordi, el dia 22 a les 19.30h, serà el torn del Concert de Primavera de la Banda Municipal de Música de Tortosa, dirigida per Juanjo Grau, que oferirà un concert especial al carrer Cervantes.

El 13 de maig a les 22h, coincidint amb els actes de la Nit dels Museus, la formació de Jazz Kukundé Quintet presentarà els temes del seu últim disc, ‘Calcària’, una proposta que tindrà lloc al Museu de Tortosa.

Per cloure el cicle, el 24 de juny a les 20h tindrà lloc el concert de Clara Pouverau, que oferirà un recital anomenat ‘Més enllà de la suite’, a mans d’un violoncel barroc de 1742, en un entorn immillorable, els Reials Col·legis de Tortosa, el conjunt monumental renaixentista més important de Catalunya, ubicat al bell mig del Centre Històric de la ciutat.

El regidor de Cultura, Ximo Martorell, ha posat en valor la tasca que duu a terme Joventuts Musicals i ha apuntat que “una vegada més Joventuts Musicals de Tortosa ha elaborat una programació d’alt nivell, amb presència d’artistes del territori i en diferents localitzacions de la ciutat ”. Martorell també ha volgut destacar que “el carrer Cervantes és un espai que volem que els tortosins i tortosines el gaudeixin i què millor que portar-hi la música de la nostra banda la revetlla de Sant Jordi?”.

Les entrades es podran adquirir a la web del Teatre Auditori Felip Pedrell (www.teatreauditoritortosa.cat) i tenen un cost de 8€ (5€ per menors de 12 anys). El concert de la Banda al carrer Cervantes i el del Kukundé Quintet al Museu de Tortosa seran d’accés lliure per tothom. Els socis de Joventuts Musicals de Tortosa gaudiran d’entrada gratuïta a tots els concerts.

Tortosa – Terres de l’Ebre, 18 de gener de 2023

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *